Kalendorius

Edukacinė programa „Krosnyje keptas aukštaitiškas plokštainis“

Kugelis – trintų bulvių patiekalas, kuris kepamas giliame puode, kelias valandas jį laikant pečiuje arba krosnyje. Edukacijos metu Etnografinėje sodyboje ragausite ką tik krosnyje iškeptą kugelį su riebiu mėsos ir svogūnų padažu. Kugelis kepamas krosnyje įgyja unikalų poskonį bei kvapą, kuris neprilygsta keptam orkaitėje. Taip pat šioje edukacijoje išgirsite pasakojimą apie populiariausius aukštaitiškus patiekalus ir jų išskirtinumus. Pristatysime kitiems regionams (Žemaitijai, Suvalkijai, Dzūkijai ir Mažajai Lietuvai) būdingus valgius, lyginsime, kuo kiekvienas regionas unikalus.

Dalyvių skaičius: 15–30 žmonių.

Būtina užsisakyti iš anksto: tel. +370 675 17237, el. p. etnografine.sodyba.kulionys@gmail.com 

Edukacijos kaina asmeniui - 13 eur., vaikams, moksleiviams - 11 eur.

Trukmė: 2-3 val.

Galerija